Over 300 soldager i året

Området rundt Altea har en storslagen natur med mer enn 300 soldager i året og sies å ha ett av Europas beste klima. Noe nedbør sikrer samtidig at Altea og dalene nordover er blant de grønneste og frodigste områdene på hele Costa Blanca kysten. Her dyrkes det appelsiner og mange eksotiske frukter. Den særegne frukten Nisperos er knapt kjent utenfor Altea. Den lokale vinindustrien er sterk voksende og her er det mulig å dra på vin-safari.

Altea ligger ved foten av Sierra de Bernia fjellene. Fjellene kombinert med beliggenheten ved Middelhavet bidrar til et unikt klima. Byen og området rundt er beskyttet i nord for vind av Serra de Bernia, skaper en spesielt mild mikroklima. Om sommeren vil en havbris virke behagelig og kjølende. Om vinteren stopper fjellene kalde vinder fra nord. Dette fører til at Altea har en gjennomsnittstemperatur i vinterhalvåret som er 4-5 grader høyere en for eksempel Nice i Frankrike.

Mange nordmenn, spesielt pensjonister, har slått seg ned i nabokommunen Alfaz del Pi, som spesielt har lagt til rette for dette. Mange av dem trekker til området i vinterhalvåret, mens andre bor i her hele året.

 
Altea, Europas beste klima?